Welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent!
Kijk/lees even rond!

kusjes,
Nina

dinsdag 9 november 2010

Sporten

Soms moet je bij enquêtes hokjes met eigenschappen aankruisen.. Optimistisch als ik ben kruis ik altijd "sportief" aan, want dat staat zo leuk. Bovendien is het tegenovergestelde van sportief zijn zo negatief,lui zijn. Lui zijn en rotzooi maken zijn nou niet bepaald dingen die je vol trots op je cv zet onder het kopje met vaardigheden. Toch is/was er verandering op komst..

Ik weet dat het bijna te mooi klinkt om waar te zijn, maar toch is het waar.. Zo'n 2 maanden geleden stond ik op met een doel: het inschrijven bij de sportschool zou vandaag gebeuren. Ik beweerde al een jaar tegen iedereen dat ik me echt "binnenkort" ging inschrijven, maar het kwam er gewoon nooit van. Oke, dat is ook niet helemaal waar, want opzich had ik op al mijn loze momenten (tv kijken, computeren, verhaaltjes schrijven, sinasappeltorens maken) best naar de sportschool kunnen fietsen.
Op 3 oktober was het zo ver, iets dwong me gewoon naar de sportschool. Ik had net een documantaire gezien over gezond leven en ik werd depressief van tell-sell mensen met hun weggetrainde fileetjes.
Wellicht hebben deze omstandigheden mijn hersenen destijds zo op hol gebracht.

Het plan werd: 3x per week sporten en na mijn inschrijving was ik super gemotiveerd. Met veel plezier ben ik 4 weken lang 3x per week gegaan. Het weer was lekker, ik had er tijd voor en ik had er zelfs zin in. Ik genoot er oprecht van om 45948288 calorieën te verbranden en mijn fileetjes in iets meer spier te zien veranderen. Nu het weer omslaat is de situatie veranderd..

Door de wind en regen is het een sport apart om bij de sportschool te komen. Takken vliegen door de lucht en sleuren me van mijn fiets af. Doordat ik val op een schuine helling, rol ik zo de sloot in. Ik moet goed zwemmen om niet te verdrinken, want de rustige sloot lijkt wel een woeste kwaadaardige stroom die je ook wel eens in mislukte Hollywoodfilms ziet. Ergens bij mijn rechtervoet voel ik een haai bijten en een tentakel heeft mijn keel vast. Eke, dit is iets overdreven, maar het geeft wel aan dat fietsen door slecht weer geen pretje is. En als je het dan red tot de sportschool is de zin in sporten eigenlijk al verdwenen.

Ik wil dolgraag verder schrijven, maar ik ben nu even inspiratieloos.
Excuus

1 opmerking:

  1. Als je maar niet naar streeft om eruit te zien als die tell-sell mensen dan is het goed, hehe. Ik hoop dat je het sporten leuk gaat vinden;). En lui zijn op zijn tijd is goed voor je :P. En laat sporten je verhaaltjes schrijven en bloggen niet stoppen hè. Zou zonde zijn.
    Ik ben erg benieuwd naar het vervolg:D
    X

    BeantwoordenVerwijderen